De voordelen van een lichtkoepel in je woning

Is een deel van je huis te donker, te vochtig of gewoon ongezellig? Wil je graag meer licht maar heb je geen plek voor een raam? Wellicht is een lichtkoepel de oplossing waar je naar zoekt. Lichtkoepels zijn helemaal terug van weggeweest. En terecht: het is veelzijdig object dat allerlei problemen in je huis kan oplossen. Dit is waarom steeds meer mensen kiezen voor een lichtkoepel:

Lichtkoepel
  • je ruimte wordt voorzien van meer licht
  • vocht en schimmel nemen af door goede ventilatie
  • je kunt gemakkelijk het dak betreden wanneer nodig
  • je houdt insecten buiten terwijl je toch frisse lucht binnen krijgt

Licht, vocht en schimmel

Als er iets is dat we weten over vochtige ruimtes dan is het dat ze niet houden van tocht en veel licht. Schimmel kan lekker groeien in een vochtige ruimte waar weinig frisse lucht en zonlicht te vinden is. Een voorbeeld hiervan is de badkamer maar ook de garage, schuur of bijkeuken. Wil je van die schimmel af? Dan kan een lichtkoepel de oplossing zijn.

Lichtkoepel

Een lichtkoepel wordt geplaatst in het dak van de ruimte. Dit kan dus alleen in ruimtes waar geen verdieping boven zit. De koepel wordt onderdeel van het dak en is vaak van kunststof. Sommige lichtkoepels zijn doorzichtig, anderen mat. De koepels zorgen voor meer licht maar ook meer tocht en dus minder schimmel. Vroeger zag je lichtkoepels in veel woningen maar ze zijn een tijdje uit de mode geweest.