1 december 2021

Het goede leven vind je in de tuin

In mijn jonge jaren als filosofie-student, vond ik de ideeen van de filosoof Epicurus altijd aantrekkelijk. Hij verzon geen ingewikkelde theorieen over alles wat zich tussen hemel en aarde bevond, zoals Plato en de Stoicijnen. Het doel van het leven was volgens Epicurus simpelweg om te genieten. En dan niet het goedkope en vluchtige genot genot, zoals de lust van het volschrokken met spijzen of de dronkenschap van het leeggieten van wijn in het keelgat. Voor Epicurus ging het om het matige genot. Dit eenvoudige genot ligt besloten in het voeren van goede gesprekken met je naasten in een bloeiende tuin. De wereld ziet er tweeduizend jaar totaal anders uit dan die van Epicurus, maar toch heeft hij nog steeds gelijk. Ook nu is het voor de meeste mensen zo dat het meest waardevolle in het leven bestaat in het opbouwen van betekenisvolle relaties met andere mensen. En waar kun je beter bouwen aan relaties dan tijdens een lome zomeravond in een bloeiende tuin?

Het geheim van een goede tuin

Een goede tuin is groen en niet grijs. Geen tegels dus, maar gras en planten! Het is belangrijk dat je in de tuin dichtbij de natuur bent en de vogeltjes veelvuldig hoort kwetteren. Centraal is het raadzaam om gras te zaaien. Eromheen hoort een weelderige mix van planten, bloemen en struiken ervoor te zorgen dat het voelt alsof je echt je eigen Tuin van Eden hebt gecreeerd. Hierna is het tijd voor het belangrijkste: een schutting bestellen.

Een schutting bestellen voor de nodige privacy

Tijdens het uitdiepen van de relaties met je naasten, gedurende die lange zomeravonden, wil je er de ruimte voor bieden dat mensen hun ziel bloot kunnen leggen. Het hoeft niet de hele tijd over de grote levensvragen te gaan, maar het is wel fijn als de mogelijkheid er is. Om deze reden is het nodig dat je met een schutting voor de benodigde privacy zorgt. Op Pont Meyer vind je een toegankelijke website waar je een schutting bestellen kunt. Hierdoor wordt je tuin echt jouw privé-domein, waar de perfecte omstandigheden zijn gecreeerd om volop van het leven te genieten. Onvergetelijke momenten vind je niet bij de Machu Pichu of de Chinese Muur, maar gewoon in je eigen tuin met de mensen van wie je houdt en een schutting van Pont Meyer eromheen. Een schutting bestellen en andere artikelen om je droomtuin mee te bouwen, vind je in het assortiment op de website van Pont Meyer!