1 december 2021
hellend dak isoleren

Hoe laat je een Hellend dak isoleren?

Uiteraard is het van belang om je huis goed te laten isoleren. Hier bespaar je mee op de energiekosten en het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Daarnaast is het isoleren van je dak ook erg belangrijk, dit geldt ook voor een hellend dak isoleren. Door een goede isolatie zorg je er ook nog eens voor dat vocht je huis niet kan binnentreden. Bovendien zorgt een goede dakisolatie er ook nog voor dat je een boel geld bespaard op je energiefactuur. Als je van plan was om binnenkort je hellend dak te laten isoleren? Dan is het onwijs belangrijk dat jij je goed informeert over wat er allemaal bij komt kijken. Alles wat wat je moet weten over het isoleren van je hellend dak lees je hieronder!

Hoe en door wie ga jij je dak laten isoleren?

Hoe hellend dak isoleren? dat is de vraag natuurlijk, en daar ga je nu meer over te weten komen. Er zijn twee manieren waarop jij je hellend dak kan isoleren. Het kan langs de binnenkant van je dak, maar ook langs de buitenkant. Je wilt natuurlijk weten welke manier het makkelijkst is. De makkelijkste manier om je dak te isoleren is natuurlijk via de binnenzijde van je dak. Welke manier van isoleren je ook mag kiezen, een dampscherm is altijd aangeraden en een onderdak mag natuurlijk ook niet missen. Een onderdak is een beschermlaag die op het dak ligt om ervoor te zorgen dat vocht niet naar binnen kan dringen. Als je langs de binnenkant wilt isoleren, dan is een onderdak echt van belang, anders gaat het isolatiemateriaal gegarandeerd nat worden. 

hellend dak isoleren

Hellend dak van binnenuit isoleren doe je zo

Kies je ervoor om via binnenuit de hellend dak isoleren? Dan zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Als je dit gaat doen zal jij je dakisolatie tussen de houten balken van je dak aan moeten brengen. Het makkelijkste isolatiemateriaal is natuurlijk glaswol, omdat je het makkelijk op maat kunt snijden. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere keuzes mogelijk. In sommige gevallen kan het nodig zijn om te zorgen voor een extra raamwerk. Als je het op deze manier doet blijft de isolatie beter op zijn plek zitten.

Schuin dak isoleren vanaf buiten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je hellend dak isoleren vanaf buitenaf. Als je hier voor mocht kiezen, dan blijft de binnenzijde van je woning onaangetast. Dit is fijn aangezien je dan geen leef/ woon ruimte verliest. Je zolderkamer blijft dus ook gewoon lekker leefbaar en dat is niet het geval als je vanaf binnen isoleert. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je de dakbedekking moet weghalen en dat er dus heel wat werk bij komt kijken. Met deze manier van isoleren is een goede keuze als je toch van plan bent om je dakbedekking te vernieuwen. Langs buiten isoleren vereist een professionele aanpak en is dus niet zomaar gedaan. Hopelijk was deze informatie een beetje nuttig voor jou.