Van rijden je werk maken

We zitten bijna allemaal regelmatig in de auto. Mensen gaan in de auto naar het werk, een avond uit en natuurlijk op vakantie. Voor de meeste personen is het autorijden slechts een manier van A naar B te komen. Maar sommigen hebben eigenlijk wel heel veel plezier in autorijden. Het rijden zelf is avontuurlijk, kalmerend en simpelweg leuk voor deze mensen. Als je zo iemand bent, die het liefst de hele dag in de auto zit dan kun je erover nadenken om van rijden je werk te maken. Natuurlijk zou je het liefst Formule 1 coureur worden als je echt van racen houdt maar dit is niet zozeer realistisch. In dit artikel bespreken we normale maar leuke banen waar je het grootste gedeelte van de dag in een wagen zit.

Vrachtwagenchauffeur

De eerste baan die we bespreken is natuurlijk de meest bekende baan waar je voornamelijk bestuurder bent, vrachtwagenchauffeur. Werken als vrachtwagenchauffeur heeft, zeker in Amerika, bijna een mythische status. Vrachtwagenchauffeurs worden ook wel de ‘cowboys f the road’ genoemd. Je zult als vrachtwagenchauffeur in Nederland door heel Europa heen rijden en dus vele verschillende landschappen zien. De meest voorkomende vrachtwagen is de camion occasion. Deze goede wagens worden door bedrijven ingekocht maar ook door freelancers. Het is dus ook mogelijk om jezelf als freelance vrachtwagenchauffeur aan bedrijven aan te bieden. Wanneer je werkt als vrachtwagenchauffeur zul je wel veel weg van huis zijn. Je zult regelmatig in andere landen langs de weg slapen. Voor mensen die graag bij hun familie zijn is dit dus niet de beste baan.

Taxichauffeur

Het is tegenwoordig een stuk gemakkelijker om als taxichauffeur te werken. Je kunt als Uber chauffeur heel goed extra verdienen en je komt constant interessante mensen tegen. Je moet natuurlijk wel extra kosten maken zoals benzine en over het algemeen is Uber chauffeur niet de best betalende baan. Desondanks kan het toch heel leuk zijn om op deze manier bij te verdienen en je rijdt natuurlijk fijn in je eigen auto.

Bestelwagen

Als je graag wilt rijden voor je beroep maar niet de verre afstanden van een vrachtwagenchauffeur wilt afleggen dan is het ook een idee om als bestelwagenchauffeur te werken. Op deze manier zul je de hele dag in de auto zitten en pakketjes rondbrengen maar hoef je niet te grens over. Je kunt gewoon elke avond in je eigen huis thuiskomen. Er zijn tegenwoordig heel veel opties om als bestelwagen chauffeur te werken. Zo kun je bijvoorbeeld voor Albert Heijn thuisbezorgd werken.